Heeft u ook hart voor Open Hof ?

 

 

Dit is de startpagina van de Commissie Bijzondere Zaken

 

 

11 september 2009 is de feestelijke paal de grond in gegaan voor een nieuwe Open Hof, het kerkgebouw waarin wij als Rooms Katholieken en Protestanten samen kerken en waar het in de week ook elke dag en avond druk is.

In dit project wordt de Hesseplaats ook meteen flink onder handen genomen.

Dit gebeurt in nauwe samenwerking tussen de deelgemeente, de projectontwikkelaar, winkeliers, uitbaters en de kerk.

 

De bouw van de nieuwe Open Hof is financieel geregeld. Maar voor de verfraaiing van “ons kerkgebouw” hebben we nog wensen:

Voor de financiering van het nieuwe meubilair, 10 glas-in-lood ramen en een klokkenstoel naast het kerkgebouw is de CoBijZa opgericht. Maar gelukkig hoeven we dat niet alleen te doen maar doen wij het samen met de Bazaargroep, die met haar Voor- en Najaarsbazaars al heel veel geld heeft opgehaald.

 

Op deze pagina’s houden wij u op de hoogte van de acties die wij al hebben georganiseerd, nog gaan organiseren en de vorderingen die wij maken.

 

Eerst even voorstellen …

 


 

Ontwerp en uitvoering Glas-in-lood ramen

de vier elementen: aarde, water, lucht en vuur

Hierboven ziet u een impressie van het ontwerp van de Beeldend kunstenaar Eugène Terwindt en hoe dat in 10 glas-in-lood ramen wordt verwerkt (helaas is links een deel van de foto weggevallen waardoor u hier maar 9 ramen ziet).

Zaterdag 10 april heeft er in de Open Hof een uitgebreide presentatie plaats gevonden waarbij ook onderstaande foto van een deel van het uiteindelijke resultaat is getoond.

 

Stand van zaken per 23 augustus 2010:

Met de eerste toezeggingen van de fondsen die zijn aangeschreven is de stand per eind augustus: ruim € 60.000,00
 

Lopende acties:

Het zal duidelijk zijn dat de acties gedurende de zomermaanden vanwege vakanties even op een laag pitje staan. Maar de verkoop van kaarten en wijn gaat gewoon door. De wijn actie is een succes gebleken maar er zijn nog enkele flessen te koop.

 

De workshops die het afgelopen voorjaar zo enthousiast door u ontvangen zijn zullen na de vakanties zeker een vervolg krijgen. De voorbereidingen zijn in volle gang en we stellen u graag weer in de gelegenheid tot het maken van de leukste dingen, van schilderijen tot viltbloemen en kettingen. En nog steeds geldt: mocht u zelf een workshops of een lezing willen geven, trek aan de bel en wij regelen voor u een plekje op een vrijdagmiddag en zorgen voor publiciteit via het bord in de kerkgang naast het buffet en via de website.

 

Wat kunt u na de zomer van ons verwachten:

Na de vakantieperiode gaan we als eerste starten met het verhalenboekje. En daarvoor roepen we u als trouwe bezoeker van de Open Hof op om ons te voorzien van input. Er is de afgelopen 40 jaar zoveel gebeurd in de Open Hof, dat moet anekdotes of liever nog verhalen over uw belevenissen in en rond  Open Hof kunnen opleveren. Momenten die niet vergeten mogen worden. Of het nu leuke, treurige of ontroerende verhalen zijn, wij horen ze graag en willen ze verzamelen in een boekje voorzien van foto’s. Dus wij vragen u behalve verhalen ook bijbehorende foto’s in te sturen.

U kunt daarvoor terecht bij één van de leden van de CoBijZa:

  • Anja Vreeswijk, Veenmos 33, 4552994
  • Geertien Pols, Wollefoppenweg 109a, 4210381
  • Hans Jansen, Rolklaver 48, 4552670
  • Kees van Duijvenbode, Zernikeplaats 279, 4551644

 

En mocht iemand met veel taalvaardigheid zich geroepen voelen ons te helpen met het redigeren van de ingezonden verhalen dan houden we ons van harte aanbevolen.

En we gaan na de vakantie ook van start met “op de foto bij” of “op de foto met”. De bedoeling daarvan is dat wij van u een foto maken bij een voor u bijzondere plek in de “oude Open Hof” al of niet samen met een voor u bijzondere persoon. Nu kan het nog. Straks als de oude kerk is afgebroken niet meer. Graag horen wij of u daar belangstelling voor heeft. U kunt zich nu al opgeven bij de hierboven genoemde personen.

In een volgende update hopen we meer te kunnen vertellen over onze overige plannen. Eén daarvan is:

 

-      Een DVD met daarop een videoverslag van het slaan van de feestelijke paal en een documentaire die het verloop van de nieuwbouw volgt. Ook zal er een impressie op komen van de vervaardiging van de glas-in-lood ramen.
Op dit moment wordt er door CVD-Video hard gewerkt aan een trailer om u een indruk te geven. Zodra deze klaar is wordt u daarover geïnformeerd.

 

En nog steeds geldt: Als u ideeën heeft waarvan u denkt: “dat ze daar niet aan hebben gedacht”, schroom dan niet om één van ons te benaderen met dat idee. Maar als u denkt:  ik geef graag wat en ik wil verder geen gedoe dan kunt u ook gewoon een gift overmaken op rekeningnummer 46 98 76 034 t.n.v. CoBijZa Open Hof te Rotterdam.

 

Wij alleen redden het niet maar met elkaar zal het allemaal heel mooi worden.

 

Mede namens de Bazaargroep danken wij van Cobijza u hartelijk voor alle steun.

 

Met vriendelijke groet,

Hans, Geertien, Kees en Anja.

 

 

 

Klik hier voor de vorige aflevering